Swing Panteres Grogues

Informació

Els balls de Swing són un conjunt d’estils d’origen afroamericà, no reglats, i basats en la improvisació i la diversió. Hi ha multitud de disciplines, però les més habituals i conegudes són dues: el Solo Jazz i el Lindy Hop. És amb aquestes dues disciplines que arrenca la secció de Swing a partir de Dimarts 4 d’Octubre, dins del club LGTBI+ Panteres Grogues, i els i les participants tindran la oportunitat de prendre part en una d’elles o bé en les dues.

I és a través del Swing a Panteres Grogues que donarem també visibilitat al col.lectiu LGTBI+!

Solo Jazz (ball individual)
El Solo Jazz comprèn tot el ball individual. Es consolida a principis del segle XX a Nova Orleans, i utilitza molts tipus de música: Hot Jazz, Swing, Bebop… El moviment és arrelat i relaxat, i juga amb una barreja d’estructura i improvisació que permet aprendre a moure el cos de manera tècnica, i a la vegada desenvolupar la capacitat de ballar i crear lliurement, seguint la música. 
A classe s’aprendran passos i combinacions, adaptables a cada persona, que després s’utilitzaran per ballar sobre qualsevol cançó. La filosofia d’ensenyament es basarà en la idea que es pot ballar des del primer dia, sense la necessitat de saber-ne gaire. Es tracta de moure’s al ritme de la música, i això es treballarà des de la primera sessió. Amb passió i ganes, tot es pot!

Lindy Hop (ball en parella)
El Lindy Hop és un tipus de ball de swing en parella, segurament el més conegut. S’origina a finals dels anys 20, al barri de Harlem de Nova York. Es popularitza gràcies als espectaculars aeris i coreografies que apareixen a les pel·lícules de Hollywood. Es basa en la comunicació corporal amb la parella, en guiar i ser guiat, cosa que permet improvisar i inventar noves combinacions al moment, sense necessitat de saber “passos” específics. 
A classe s’aprendrà la base tècnica de la connexió, i vocabulari de passos per poder ballar social i crear coreografies. També es pot anar a ballar des del primer dia, buscant sensacions amb la parella i movent-se al beat de la música. Es tracta de passar una bona estona amb la persona del costat, no de ser perfecte! De qualsevol “error” en podrem fer “una variació”! Cadascú balla com el seu cos d'expressa; només calen ganes, ritme i flow!

Observacions

1a classe gratuïta.
No s’ha de pagar matrícula, però sí es requereix fer-se del club LGTBI+ Panteres Grogues*.
Cal vestir amb roba còmoda i fresca per al ball, ja sigui esportiva o casual, així com calçat còmode, pla, tancat i amb sola de goma. Es recomana també dur una ampolla amb aigua per a hidratar-se.

Inscripcions aquí.

Per a més informació o venir a provar: swing@panteresgrogues.org

(*) La quota i assegurança es poden consultar a https://www.panteresgrogues.org/fes-te-soci-a/

Contacta amb el professor/a