30/06/2021 Cercle de dones i Artteràpia. Tema: Vincles

Informació

Crearem un cercle de dones per connectar amb nosaltres mateixes i compartir un espai de respecte i escolta.

Connectarem amb l’interior per poder desplegar-nos cap a l’exterior i parlar escoltant les nostres necessitats profundes. Compartint allò que considerem necessari o que flueixi en aquell moment. El cercle de dones acull sense judici, donant un espai a la veu de cadascuna.

L’art és un canal molt potent que permet que aflorin emocions i sensacions, de vegades amagades. El centrament en el cos ens ofereix la possibilitat d’habitar més l’aquí i l’ara per poder connectar amb nosaltres mateixes.

A partir del cos passarem a expressar l’experiència a través de l’artteràpia.

No és necessari tenir coneixements previs. L’artteràpia fa servir els diferents llenguatges artístics per expressar, sentir i transformar, passant d’un llenguatge a un altre.  Farem un treball que anirà del cos a l’expressió artística amb diferents materials.

Deixarem que flueixi el que necessitem expressar, i es poden tractar els temes que sorgeixin. Però el tema més específic proposat per aquesta sessió serà el dels vincles.

Com sentim aquest tema en les nostres vides? Quines coses ens venen quan pensem en aquesta paraula? Quines necessitats tenim? Què signifiquen per nosaltres els vincles amb determinades persones? Són vincles que ens reforcen, que ens nodreixen?

Quines necessitats reals tenim en relació a això? Quines creences podem descobrir quan mirem les nostres relacions més íntimes? Com estar present en nosaltres mateixes i respectar-nos, a la vegada que construïm les nostres relacions amb els altres?

Treballarem el tema dels vincles a partir de la paraula, i també a partir de l’artteràpia, deixant que aflori el que hagi d’aflorar.

És important portar per la sessió un objecte que ens connecti amb aquest tema, i que vulguem compartir.

Observacions

Important la puntualitat. Portar roba còmoda. Hi haurà material disponible per a les activitats d’artteràpia. Si alguna vol portar algun material específic pot portar-lo.

Important portar un objecte que ens connecti amb el tema del taller del dia: Vincles/relacions . Un objecte que sigui significatiu pel nostre moment actual i que tingui relació amb aquest tema.

Comparteix

Contacta amb el professor/a